Всеки българин от еврофондовете щял да получи 2500 лева следващите години. Верно ли?

Представянето на платформата на ГЕРБ за евроизборите ме остави с усещането за огромно празно пространство.

Там, където трябва да се усеща връзката с хората, нея я няма. Нищоговорене с часове. Шлифовани жестове, интонация, а в същността – вакуум. Никаква мисъл, само лозунги и реклама.

И това представяне беше последното доказателство как гербавите са се отдалечили от народа. Дори в самата публика се виждаше ясно отегчението и пълната липса на разбиране какво се плещи на подиума.

Колко били важни! Това засягало всеки българин! Но точно тук грешат!

Давали сме 1 милиард на година, а сме получавали 4. С едно уточнение от мен – единият милиард го плащаме всички ние, а четиритте се разпределят между подставените на гербавите фирми и обичайни изпълнители. Преразпределянето е само и единствено в услуга на ГЕРБ. Не на народа.

Всеки българин от еврофондовете щял да получи 2500 лева следващите години. Верно ли? Защото откакто сме там, всеки е дал в пъти повече за кефа да ви издържаме в Брюксел. Просперирате вие, получавате заплати, с които може да се издържа цяло българско село, а се опитвате да ни убедите, че тези пари са за нас.

Като цяло, платформата е безкрайно далеч от належащите проблеми на българите. И не ги засяга. Дреме ни за цифровизацията, когато се опитваш да живееш с 600 лева заплата и да издържаш семейството си. Дреме ни за бюджета на ЕС, когато не можем да си платим кредитите. Дреме ни за европейските ви пътища, когато не можем да си позволим винетките и таксите. Дреме ни за парите в образованието, когато единственото, което учите децата ни, е да забравят историята си и ги правите безпомощни пред агресията и джендъридеологията.

Не чух нито един от вашите гербави кандидатури да посочи реалните проблеми на хората. Само високопарни реклами, нямащи нищо общо с българската действителност. Изречени от хора, които са забравили българското.

Нищоговорене от нищожни хора, известни с това, че са известни и покрай партийните си кариери. Няма нито един от тях, който да е постигнал нещо извън ГЕРБ. И както вирусите не могат да виреят в друга среда, така и гербавите не могат да оцеляват извън партията.

Срамна история. И колкото по-скоро наистина отидат в историята, толкова по-бързо България ще може да се възстанови от тези.

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук