Всеки, който обяснява, че за срещата в ЦУМ не се знаело, съзнателно лъже и адвокатства на триото Борисов-Цацаров-Пеевски

Всеки, който обяснява, че за срещата в ЦУМ не се знаело какво е станало, имало противоречиви твърдения, съзнателно лъже и адвокатства на триото Борисов-Цацаров-Пеевски.

Първо – има признание от тримата участници, че такава среща е имало. Само по себе си тя е скандална. Главен прокурор не си прави частни среща с едри бизнесмени в техни офиси. За такова нещо във всяка страна от ЕС, по на запад от тук, той ще изхвърчи. А тук ук премиерът-избран за трети път, казва, че Цацаров бил влязъл в капан.

Второ – Дончев казва, че срещата била по инициатива на Цацаров, с посредник Гергов. Главният прокурор го питал защо като си има „хубав бизнес“ се занимава с карикатуристи, телевизии и др. Това е форма на натиск, заплаха.

Трето – Цацаров твърди, че не той, а Дончев му е оказвал натиск за някаква прокурорска проверка по сигнал на бизнесмена до ЕК. Да приемем, че е така – защо тогава един главен прокурор отива на среща с бизнесмени да обсъжда някаква прокурорска проверка? Защо не ги извика в кабинета си?

Четвърто – светкавичната реакция на общинарите от ГЕРБ в Пловдив да ударят бизнеса на Гергов показва, че те изпълняват заръка на триото Борисов-Цацаров-Пеевски, като наказание.

Пето – кампанията на медиите на Пеевски, които адвокатстват на Цацаров по повод срещата, довършва образа на триото.

Иван Бакалов, Фейсбук