Всеки протест е опорочен, ако не иска смяна на системата, а само подмяна на играчите в нея

Всеки народен протест е предварително опорочен и предрешен. Причината е, че искането на протестиращия народ НЕ е за смяна на системата, която е явно престъпна, а за смяна на компрометираните играчи в нея с НЕ компрометирани.

Отново обличаме някого с власт. Отново делегираме на някого собствените си права, без да имаме реалната възможност, да го контролираме. Отново не осъзнаваме, че както системата прави хората, така и хората правят системата. /Левски го е казал!/ Ако тези „нови“ играчи не искат да сменят системата, протеста КАКВО сменя?! НИЩО! Да, „новите“ ще ви обещаят „справедливост“, както всички са обещавали до сега, но няма да го изпълнят, както никой не го изпълни до сега. Не само защото не искат, а защото НЕ МОГАТ!

На нас ни пречи не престъпното правителство, а стереотипите в съзнанието ни, от които не можем да се освободим! Ние си въобразяваме, че разсъждаваме правилно, че оценяваме правилно – и това е нормално! Но, за да направим ПРАВИЛНАТА преценка на каквото и да било, трябва първо да сме ИНФОРМИРАНИ, осведомени! Затова властта КРИЕ истината за себе си от народа! Затова властта е ЗАДКУЛИСНА – всички решения взима ТАЙНО от народа! Това е първото препятствие към ОСЪЗНАВАНЕТО ни, което препятствие ни го налагат тотално, за да ни държат в невидение!

Аз вярвам, че българите сме достатъчно умни, за да се справим сами, стига да сме осведомени. Но не сме и НИКОГА няма да бъдем, докато не сменим ЧИПА на това порочно социално устройство.

А партийната власт не може да бъде ПРОЗРАЧНА, защото ценностите на партийците са ПОРОЧНИ и ПРЕСТЪПНИ. От тук трябва да ни стане ясно, че партийното управление е ИЗЖИВЯЛО времето си. Народа има по-високи критерии за живота и по-прогресивни възгледи от утайката на обществото, провъзгласила се за „елит“!

Ради Чухлев, Фейсбук