Всичко това е гарантирано от ГЕРБ, обединените помияро-патриоти, дегенериралите реформатори и цялата останала антибългарска еничарска паплач

Миналата седмица бях на дебат с Милена Дамянова от ГЕРБ, която е автор на скандалния Закон за предучилищното и училищното образование. Когато казах, че този закон е вреден и трябва да се отмени, герберката изпадна в истерия.

Разбирам, че спазва директивите на американското посолство и фондация „Америка за България“, но ние българите имаме различни национални интереси от американците и герберите. Сега ще дам една от хилядите причини, поради които този антибългарски закон трябва да бъде незабавно отменен.

Член съм на Обществения съвет към Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства във Варна. Миналата седмица РУО – Варна реши да не дава на гимназията прием в професионална паралелка със специалности „Български танц“ (хореография)за учебната 2017/2018 г. Без смислени аргументи и причини, но заради изискването на закона, методично се съсипва един доказал се във времето модел на училище. Гимназията и колективът последователно са подлагани на тежки избори – да се запази гимназията като „Национална“, или да се преобразува в „Средно училище“. Да загуби или да запази паралелките от 5 до 7 клас. Да бъдат или да не бъдат съкратени 1/3 от учителите и персонала. Да се доказва наново като иновативно училище, като й се отне правото да прилага досегашните уникални учебни планове. Да няма собствен прием след 7 клас. Да няма право да прави прием след завършен 4 клас. Да няма индивидуално обучение по музикални инструменти и пеене. Да няма право да проверява способностите и знанията на постъпващите ученици. Да няма профил „Хореография“. Да не може, да няма право, да не й е разрешено! Ежедневно… Да обясни всичко това на родителите.

Буквалният прочит на закона и нежеланието на институциите да се подкрепи гимназията в този тежък преход доведе до поредния, вече прекален абсурд – началото на края на обучението по хореография в училището! След 11 години съществуване на профил „Хореография“; при 207 ученици в 8 паралелки, обучавани на най-българското изкуство; при спечелени всички възможни национални и няколко международни награди; при създадена с много собствени инвестиции учебна база, като по учебник; при назначени 11 млади и високо мотивирани учители и корепетитори; при наличието на гардероб с над 2000 носии и аксесоари; при договори с ВУЗ за базово училище за практика на техни студенти и за прием на нашите ученици без изпит в специалност „Танцово изкуство“; при заявена официална подкрепа от национално представени работодателски организации – днес всичко това се оказва без значение и обрича на унищожение, с лека ръка и чиновническа незаинтересованост.

Всичко това е гарантирано от ГЕРБ, помияро-патриотите от т. нар. ВМРО и НФСБ, дегенериралите реформатори и цялата останала антибългарска еничарска паплач, която гласува за приемането на този антибългарски закон. И запомнете – това е само една от хилядите причини, поради които закона трябва да бъде отменен! Така че българи, правете си добре сметката за кого ще гласувате в неделя. Ако смятате като нас, че трябва да се борим, ако не искате да търпите повече да бъдем унижавани и подтискани, ако смятате, че ни е време за Възраждане, значи сте едни от нас!

Костадин Костадинов, ПП „Възраждане“