Вълците на Путин идват в България на 1 май

„Нощните вълци“, повече известни, като „Вълците на Путин“ идват в България. Те ще се съберат пред паметника на Съветската армия в София на 1 май, след което ще потеглят към Берлин, където трябва да пристигнат за деня на победата 9 май, пише „Телеграф“, цитиран от БЛИЦ.

Към тях в т. нар. Марш на победата ще се присъединят техни братя от други славянски страни.

Провеждането на мотошествието на считаните за близки до руския президент Владимир Путин рокери неминуемо предизвиква скандали в последните две години. Миналото лято пристигането на „вълците“ у нас бе белязано от бой между техни привърженици и русофоби, завършил с 15 задържани.

„Нощни вълци“ е първият и най-голям рокерски клуб в Русия. Създаден е от любители на рок музиката и мотоциклетите в края на 1980-те години в Москва.

Клубът поддържа тесни връзки с Владимир Путин и с властимащите в Кремъл, и като цяло се смята, че се придържа към среди, които са свързани с руските националистически тежнения. Според официалната електронна страница на клуба, той се опира на православните традиции и членовете му се гордеят с историята на Русия.