За 28 години управниците успяха единствено да усвоят правилата на кражбите и обирите

28 години България се управлява от самодейци. Които така и не проумяха, че на републиката не й трябват магистрали. Трябват й скоростни пътища, двулентови и еднопосочни, без луксозната аварийна лента.

За 28 години управниците не проумяха, че можеха да спасят хиляди човешки живота, ако качат ТИР трафика на вагоните на БДЖ и така да облекчат движението по пътищата. Не се наемам да изчисля колко ПТП с жертви и пострадали ще бъдат предотвратени и избегнати.

За 28 години управниците успяха да усвоят правилата на кражбите и обирите, които се осъществяват най-бързо и най-лесно, като се строят излишни магистрали.

Аз съм човек със средно техническо образование и съм си говорил по тия теми с хора, които имат висше техническо образование в качеството си на журналист с магистърска степен по журналистика, както е прието сега да се казва. Моите събеседници снизходително отбелязваха, че по същество съм прав, но предложенията ми за пътищата, магистралите и БДЖ са твърде наивни, защото не само не предвиждат, ами и изключват възможностите политиците да крадат и ограбват разни фондове и други капиталови източници.

Понякога си мисля как така, аз, човекът със средно техническо образование имам смелостта да предлагам разни лесно осъществими идеи, намирам срещу себе си непреодолим управленски дебилизъм, който прикрива вулгарна и елементарна алчност, мотивирала разни тъпанари да се захванат с политика и да загробват държавата, в която ще живеят и техните деца и внуци.

Интересно е още, че в управлението участват хора с дипломи и претенции за техническа култура, а държавата тъне в мизерия и няма никакъкв шанс някой ден да се оправи. Какво значение има как и като какви се самоопределят управниците – дали са десни или леви, това не означава нищо.

Любо Кольовски, Фейсбук