За Борисов българите са се видели с пари, а 700 000 от тях живеят с под 100 лв. на месец

Според Бойко Борисов благоденстваме

Според Бойко Борисов българите благоденстват и това си личало по отеснелите магистрали по празниците. Обаче 700 000 българи живеят с под 100 лв. на месец.

По данни на Института за пазарна икономика (ИПИ) 700 000 души в България живеят с доход под 100 лв. на месец, а 1,5 млн. души оцеляват със 150 лв. на месец. Изследването показва още, че 335 000 деца под 18 годишна възраст живеят с под 150 лв. на месец, а 205 000 – с под 100 лева месечно. При пенсионерите не е по различно, като 608 000 пенсионери живеят с минимална пенсия от 160 лв. , а 100 000 с под 100 лева на месец.

Обратно на статистическите данни премиерът Бойко Борисов се похвали, че българинът се е видял с пари, магистралите са отеснели, икономическият ръст е висок, депозитите в банките растат и т.н. Според него българският народ благоденства и това се виждало по празниците, когато отивали на почивка в Гърция. Пак според него хората не страдат от бедност, а те така обичали да си говорят, че са бедни.

Реалностите обаче показват друго, че 80 000 българи са отишли на почивка в Гърция, което е около 1,2% от населението на България. Останалите 98,8% са останали в страната да празнуват немотията си. Всъщност тези 1,2% отишли в Гърция са чиновническата армия от калинки на ГЕРБ, които са на държавна хранилка и паразитират на наш гръб. Бойко Борисов именно по тяхното благосъстояние, което скача главоломно съди и за останалия народ.

Според Борисов българите благоденстват

Всеки нормален човек би си помислил, че премиерът Бойко Борисов е сляп и не вижда реално какво се случва с българския народ, а вместо това отчита дейността на държавната администрация, която по празници се изнася на почивка. Така излиза, че за Бойко Борисов българският народ е само онова, което вижда пред себе си с очите си. За него явно България е от парламента до имението си в Банкя, от приемите и коктейлите с чиновниците до рязането на лентички из страната. Той навсякъде е приет, като цар и неслучайно го наричат: „Премиерът Слънце“, защото прави същото, каквото е правел и крал Луи 14-ти (Кралят Слънце), разхожда се из страната само за да види хубавите неща и да констатира, че всичко е наред.

Според премиерът Бойко Борисов 700 000 българи благоденстват с доходи под 100 лв. и те не са бедни, а само така говорят. За тях премиерът е изградил магистрали, по които да си карат колите и да ходят по празниците на почивка. Изградил е спортни съоръжения и стадиони за милиони левове в обезлюдени и умиращи села, където старите хора с пенсия от 160 лв. да спортуват за здраве.

За Борисов в страната няма безработица, а българите ги мързи да работят

Пак според Бойко Борисов в страната нямало безработица, а хората ги мързяло да работят. Неговата му любимка Меглена Кунева преди време изръси, че 340 лв. не било бедност. Така излиза, че за Бойко Борисов и компания, ако не работиш, като вол за жълти стотинки – си мързелив.

Самият Бойко Борисов се похвали, че бил най-беден от правителството, понеже имал само 29 300 лв., които ги бил спестил от заплати. Нищо, че списание „Форбс“ преди време го беше обявил за номер 1 в класацията си за България по влиятелност и пари. Предполага се, че от списание „Форбс“ са се объркали, защото Премиерът Слънце официално е обявил, че разполага само с под 30 000 лв.

Положението в страната е отчайващо, а премиерът Бойко Борисов си е сложил розови очила и не вижда какво става, или ако вижда си затваря очите. Голяма част от българския народ живее в потресаваща бедност, която е характерна за африканските държави. Вместо да се търсят решения за справяне с ужаса на тази огромна бедност, премиерът се занимава със строенето на магистрали и напълно ненужни спортни съоръжения из селата.