За дебилния оптимизъм на управляващите, с който се мъчат да прикрият престъпното си управление

Дебилният оптимизъм, който управляващите ни внушават и вменяват с мантрата за знаменитото европредседателство не може да прикрие престъпните недъзи на управлението.

Обикновените хора, особено в провинцията, не се интересуват и не се вълнуват от шестмесечната ротация, която дори и да допринесе с нещо за международния ни авторитет, ще ни струва много пари и похабено време за провеждане на разни безсмислени срещи и форуми.

Едва ли има значение къде ще се решават оперативните въпроси на Европейския съветски съюз – организация, която се самоизчерпа и бюрократизира до степен на самозабрава и липса на каквато и да е адекватност по отношение на реалиите.

Достатъчно е да споменем Испания, брекзит, Шотландия и т. н. – страни, в които протичат тревожни и опасни процеси.

Аз обичам и винаги си сверявам часовника, като разговарям и изслушвам обикновените хора. И впечатленията ми са, че наистина европредседателството ни отключва у тях още по-голямо презрение и ненавист към управниците и останалата част от групата тарикати, които се самоопределят като политическа класа или политически елит.

Лошото е, че тая парвенющина и евтин снобизъм изяждат времето ни и амортизират живота ни. Европейските бюрократи, разбира се, не се интересуват от нашето състояние и още по-малко ги занимава нашето бъдеще.

Хубавото е, че такива състояния, в каквото се намираме ние, обикновено водят до динамични натрупвания на отрицателна енергия и аз очаквам възпалителния процес да има, макар и болезнен, но все пак някакъв край. Докато още мърдаме. И докато все още имаме някаква цивилизованост, която всекичасно ни напуска, а на мястото й се настаняват пороци, разврат, деградация и грехове. Това е пътят към руините.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук