За ГЕРБ са гласували само 16,8% от имащите право на глас – 83,2% не са гласували за Бойко

Според Бойко Борисов благоденстваме

Не знам ГЕРБ в какво са победили, но спрямо фактите от 6 810 341 души имащи право на глас, гласувалите за Бойко Борисов са 1 147 283 души или 16,8%. Това значи, че 83,2% не са гласували за ГЕРБ. При това положение е повече от смешно от партията на Бойко Борисов да се радват на победата си, защото тя не е легитимна.

ГЕРБ се похвалиха, че и най-много за тях били гласували в чужбина. Истината обаче е друга. Общо гласувалите в чужбина са около 100 000 души, като 24,45% от тях били дали своя вот за ГЕРБ. Българите в чужбина обаче са към 3 млн. души. Да се биеш в гърдите, че са гласували няколко хиляди за тебе е пак повече от смешно.

След победата на ГЕРБ последваха и много обиди по адрес на българския народ, които не са верни. Българският народ не е гласувал за ГЕРБ, както се вижда от статистиката, а масово не е гласувал въобще.

Колкото до едномилионния електорат на ГЕРБ. Нека да не забравяме, че това е партията на държавната администрация и институциите в страната. Държавната администрация в България е към 800 000 души, които повечето под строй са отишли до урните да подкрепят вожда си.