За жертвите на потопа си има виновни и е време всички да си отворим очите

Сутринта изгледах, без да искам изказването на Цветанов в някаква телевизия, че скъсаните язовирни стени нямали нищо общо с наводненията и за тях бил виновен само дъжда и синоптиците, че подали грешен код и си зададох въпроса, докъде сме стигнали.

Ударихме ли на камъка два метра под дъното? Ще можем ли някога да изпълзим от тинята в която ни набутаха такива управляващи?

Седях и си мислех, понеже преди години често ми се налагаше да пътувам в тези райони, този Цветанов някой нарочно ли му подаде грешна информация, че водата не се спуска надолу по склона или по природа си е толкова интелигентен?! Не че ме вълнува много де, така или иначе Цветанов никога не съм го припознавал за интелект.

Но пък на обяд се изказал Антон Тодоров и показал документи, че виновният за наводнението язовир е собственост на сина на някаква общинска съветничка в Камено от БСП.

И се питах цял ден сега на кой да вярвам, на Цветанов, който сутринта ми обясни, против всички физични закони, че водата може да тече нагоре и не се е спускала по склоновете или на Тодоров, който твърди, че язовира е виновен? Вие как мислите, защо се опитваше сутринта Цветанов да ни обясни че дъжда е виновен, между другото и Бойко предната вечер твърдял че около 150 000 литра са се изсипали на кв.м в региона но го казал в кубици, естествено пред кибици ама журналисти с дипломи, като неговата явно, щом никой не му е казал, че говори пълни глупости и ни докара нов Потоп.

Но да се върна на Цветанов, който сутринта изобщо не изглеждаше притеснен, че има щети за осем милиона лева в Бургаско и четири жертви, той човека си знаеше едно със стихиите никой не може да се бори, няма значение че се „усвоиха“ милиони и има поне 100 лапача на партийна хранилка, които се грижат за коритата, стените и всичко каквото се сетите за язовирите и реките. Това няма значение, няма значение и какво ще напиша, защото след Бисер имахме Мизия днес имаме Бургас и виновни няма и пак няма да има, все пак живеем в България.

Помните ли думите – „България земя като една човешка длан“ предполагам, че ги помните, но се питам кога ще стиснем тази длан в юмрук и ще пометем вечно лъжещите ни политици?….

И не ме карайте да бъда състрадателен към жертвите на потопа, защото за него си има виновни и е време всички да си отворим очите….

Атанас Калев