За примиреният Лъв пред НДК

Поставиха лъва, където му е мястото пред НДК, но пак един смирен в очакване на нещо.

Може и срам да го е било, че учителката Фандъкова и доносника Иван, днес министър на отбраната му направиха откриване.

Но както знаем,.който управлява той реже лентата, много е важно да има лента и камера. Интересно, но как пък за Левски едно време не е било важно да му списват медиите за срещите или със снимки да му отразяват заверите. Но той пък Левски, не е бил патриот, както скоро ще разберем от тези, днешните патрЕоти, които много обичат да ги дават по телевизора и да пишат за тях по сайтовете.

За два дни, две новини побъркаха държавата, за един месец новините са пет и после някакви телевизии имали претенции, че били гледани – ало пет новини са прочетени в различни сайтове и то неизвестни никому над 10 милиона пъти, така че никой да не се сърди, че никой не говорел за лъва, който примирен застана около НДК.

Другата огромна новина скандал според телевизиите било, изказването на Захарова, че Червената Армия спасила Евреите в България, ще кажат, че не са наясно, че в последните 70 години именно Червената Армия ни оправя всичко в България. Може да попитате и Иван Костов и Бойко Борисов. Евреите естествено са спасени от българската интелигенция по онова време, но пък след 09.09.1944 година е нямало кой тях да спаси тях от Червената Армия, но пък за сметка на това вчера корифея на икономическата мисъл Румен Гечев ( БСП) успя да навърже събитията и спечелената битка при Сталинград била причината да се спасяват евреите в България. Седях, слушах и не вярвах на ушите си, този корифей по икономика как пък прочете историческите събития от преди 70 години.

Чаках и Цветанов да се изкаже по темата, но пък на него не му дадоха думата, но пък предполагам, че изказването щеше да е от типа:

„- водени от европейските ценности и по примера на нашите европейски партньори, с цел хуманното отношение към личността“ и т.н. няма значение, че цяла Европа е била превзета от Хитлер, за човека щяха да са важни ценностите, те май затова не му дадоха и думата.

И докато вървеше скандала с Русия, дойде новината за спасителя Бойко Борисов, ама не бил спасител, а регулировчик. Но тук определено трябва да се отбележи факта, че кортежа на НСО са погазили всички правила за охрана и са спрели насред нищото, защото някакво момче махало на пътя. Чудя се ако беше постановка всичко това с катастрофата и днес говорехме за терористичен атентат, колко ли медии щяха да споменат факта, че службата за охрана не е спазила основни правила при охраната на министър председателя.

Друг е въпросът, ако самият кортеж с премиера са предизвикали катастрофата, но и тогава колата, по точно джипа с Бойко Борисов няма никакво право да спира в нищото.

И като написах джипа, се сетих, че тези джипове той ги връща вече една година на горските стопанства, но както се казва връща ги на припципа:

– „много го искам, ама май нямам желание“

Така де той човека не лъже, мисли за държавата и за него няма събота и неделя обикаля, работи през почивните за другите българи дни, няма значение, че цъка футболче в четвъртък в 14:00 часа следобед с приятели. Важно е да се работи, докато другите почиват.

Атанас Калев