За САЩ човечеството е плячка, която трябва да се плячкоса

ПЕЧАЛБАРСКИЯТ ДУХ стои в основата на „прогреса“ в капиталистическото общество – не стремежът да създаваш, да твориш; а стремежът да потребяваш, да консумираш. Той го обуславя, осмисля и…оправдава, като смисъл в живота!

Наблюдавам дискусиите по руската телевизия относно войната в Украйна. На нея са поканени украински политолози и журналисти. Сред тях и един Майкъл, американски журналист, владеещ прекрасно руски език. Гостите, украинци, съвсем открито и демагогски защитават своята „правда”, ползвайки полуистини, а на места и чисти лъжи, плод на тяхната пропаганда.

Американецът, който изглежда добронамерен и интелигентен, се придържа към откровен диалог. Той не отрича намесата на американците в украинския конфликт, нито бедите които американската „демокрация” е нанесла на целия свят.

Това вбесява руските политолози, които не могат да вникнат като психолози в същността на американския манталитет. Те не могат да си представят, че за американецът човечеството е ПЛЯЧКА, което чака да се плячкоса; че гледат на света, както ловец на дивеч.

Капиталистическото общество до такава степен е деформирало ценностите на хората, че ги е превърнало в потребители, които няма да се спрат пред нищо, за да консумират … и консумират! И Майкъл Блум това не го скрива. Той се е родил, израснал и възпитал в такава среда. Това е неговото амплоа, неговото верую. Дори нещо „хуманно“ да направи, ще го направи от тщеславие, от популизъм, но не от любов!

Сега забележете, защо и в нашето общество се навъдиха такива изрази като „бракът е КОНСУМИРАН” и „няма КОНСУМИРАНО престъпление”! ВСИЧКО Е ОБЕКТ НА КОНСУМАЦИЯ! Творческият дух е заклеймен! Бацилът на западната духовната деградация настъпва като пандемия и в нашето уж демократично общество! А планетата ни е само една! Ще я опоскаме преди да се опомним, като молци в МОЛ-а!

Ради Чухлев, Фейсбук