За шеф на новия антикорупционен орган да беше избрана жена. Жена с топки като Моника Маковей или Лаура Кьовеши

Днес тройната коалиция си избра Пламен Георгиев за шеф на новия мега ултра хипер гигантски антикорупционен орган,

обединяващ старите супер работещи мега органи – КОНПИ, КПУКИ, БОРКОР и антикорупционните звена в Сметната палата и ДАНС.

Пламен Георгиев не е известен като Делян Пеевски и нов ДАНСwithme няма да има. Но Пламен Георгиев е известен. Известен е с това, че е назначен за зам.-министър на правосъдието в първото правителство на Бойко Борисов. После изживява шеметен ден – в рамките на 24 часа е освободен от зам.-министерския пост, възстановен е като прокурор в Специализираната прокуратура, освободен е като такъв и е назначен от Бойко Борисов за шеф на КОНПИ.

Като прокурор Пламен Георгиев изисква да бъде подслушван шефът на „Митниците“ Ваньо Танов. А по-късно същият прокурор Пламен Георгиев се разпорежда записите от специалните разузнавателни средства да бъдат унищожени. Именно прокурор Пламен Герогиев отказва да образува разследване за търговия с влияние по скандала „Мишо Бирата“.

И сега, логично е да попитаме:

„Можем ли да очакваме от Пламен Георгиев да се бори с корупцията по високите етажи, където всъщност си го избраха?“ Според мен отговорът на новговор по Оруел е: „Ще видим БОР-КОР!“

Ще ви кажа, че промени все пак ще има – „Ало, Ваньо“ просто става „Ало, Пацо“.

А толкова щеше да е хубаво, точно днес, на 8 март, за шеф на новия антикорупционен орган да беше избрана жена. Жена с топки като Моника Маковей или Лаура Кьовеши. Но може би това време не е чак толкова далеч.

Слави Трифонов, Фейсбук