За тиквите, свинската мас и топлата вода

26 млн. човекочаса (каквото и да означава това) се изразходват за получаване на свидетелства за съдимост, съобщи премиерът Бойко, след днешното съвещание за намаляване на административните тежести. Подобно признание прозвуча и по повод регламентираните инквизиции в КАТ-Пътна полиция, свързани с регистрацията и пререгистрацията на МПС.

Бойко е индивид, който пътува много. Но чак в третия си премиерски мандат проумя, че светът отдавна е електронен, дигитализиран, модернизиран и т. н.

Винаги съм се радвал и възхищавал на детското учудване, когато малките откриват света, но когато това правят възрастните, (а Бойко май наскоро навърши 58 години), тоя инфантилизъм ми идва в повече. В много повече. Може ли да си премиер-министър за трети път, да си бил главен секретар на МВР и кмет на София и да се правиш, че не знаеш какви безобразия с вършат в КАТ-Пътна полиция и със свидетелствата за съдимост, след като министрите, управляващи тия служби, са част от твоята партия, твоят екип и твоята „идея“ за управление на държавата и клетия й народ?

Как може ли да се правиш на неприятно изненадан? Къде си бил досега, Бойко? В кой свят си живял? В света на привилегиите и връзкарството, където правилата и законите не се спазват и просто се прескачат или прегазват? Къде бяха твоите министри и съратници, откакто се мотаеш в политиката и управлението? Как така не се намери и един, да ти каже какво го мъчи тоя народ и че така повече не може да продължава?

Мога изпреварващо да те осведомя, че тревата е зелена, водата е мокра, а велосипедът отдавна е открит. Влез в интернет и се информирай! Имаш такава потребност.

И да знаеш, че свинската мас предизвиква лош холестерол.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук