Забогателите, ограбвайки народа, винаги ще бъдат и на власт

Всички знаем, че конкуренцията е гаранция за прогрес, за развитие. На всички е ясно, че там, където има монопол, няма развитие. Затова монополизираната от държавата икономика по тоталитарно време, макар да беше планирана, нямаше онази конкурентна способност, да се пребори с непланираната икономиката на Запада.

И не усилието на трудовия народ, мотивиран от печалбата, даваше плодове на Запад, а освободената от намесата на властта икономика. Там, където властта е монопол, също няма прогрес, няма развитие. А властта е монопол, защото фалшивата демокрация привидно създава впечатление, че е избрана с конкуренция.

Каква конкуренция е това, когато властта разчита на измамата, на манипулацията?!

Затова не може да се очаква никакъв прогрес там, където свободата е завоалирана, прикрита и фалшива. В такова общество и Изборния кодекс е фалшив, защото създава условия, властта да бъде купувана.

Следователно, онези, които са забогатели, ограбвайки народа, винаги ще бъдат и на власт. Затова, тази социална система е порочна и никоя партия не може да предложи алтернатива.

Напротив, именно партиите са в основата на тази порочност. Защото партийния принцип на изборност, протежира точно онези некадърници, които се крият в партиите. Те не могат да оцелеят в конкурентна среда! Затова партийното общество е вече минало! Партиите спират прогреса на човечеството!

Ради Чухлев, Фейсбук