Забраняват събирането на хора навсякъде другаде, но за огромни опашки пред НАП няма проблем

Огромна опашка се изви пред сградата на Националната агенция за приходите във Варна.

Причина за това са новите указания с по-строги мерки на Министерския съвет, които приходната агенция трябва да спазва, а именно – избягването на струпването на голям брой хора на едно място.

От мерки за здравна безопасност в сградата могат да се допускат само по 10 души, а между хората трябва да бъде осигурена дистанция от 1 метър, обясниха от НАП за “Нова Варна”.

На входа са залепени указанията, а охранители ги разясняват допълнително на чакащите.

90 % от хората в момента са за плащане в банката. От Агенцията апелират клиентите да се възползват от онлайн услугите им, да ползват онлайн банкиране (при възможност) или да плащат в други клонове на банката в града, за да не се получава струпване, хаос и напрежение.

Припомняме, че още на 11 март Националната агенция за приходите призова всички свои клиенти да се въздържат от лично посещение в офисите на институцията в цялата страна, освен при неотложност.

Клиентите, които разполагат с ПИК или електронен подпис, могат да ползват всички предоставяни от НАП електронни услуги на: inetdec.nra.bg.

Всички данъчни и осигурителни декларации и справки, както и плащания към бюджета, могат да бъдат извършени онлайн без необходимост от посещение в офис на НАП.

Информация за данъчно-осигурителните изисквания можете да получите на информационния телефон на агенцията – 0700 18 700 или по имейл на електронните адреси за контакт в сайта на институцията – https://nap.bg/page?id=24

От 12 март временно са прекратени консултациите с клиенти на място, осъществявани всеки четвъртък от седмицата.

Източник: novavarna.net