Забравете за свободата на словото, защото такава няма

Забравете за свободата на словото, защото такава няма и няма и да има. Свободата на словото е лъжа, с която демокрацията си поправя път във всяко едно общество, което не изповядва американо-либералните ценности.

Преди 89-та година за говорене срещу комунистическия режим бях редовен абонат на детска педагогическа стая. В онези времена да кажеш очевадната истина е било престъпление, но понеже бях непълнолетен и що-годе се разминавах с по-леки наказания.

След 89-та година дойде така жадуваната демокрация със свободата на словото. Тогава вече можехме да казваме очевадната истина, или просто сме се заблуждавали. Това, което обаче стана след влизането ни в ЕС може да се опише само, като връщане в комунистическите времена.

Аз не виждам никаква разлика между цензурата, която беше налагана в социалистическа България и тази в „демократичните“ ни времена. Това разбира се в никакъв случай не може да се нарече демокрация, а просто е един прикрит комунизъм или фашизъм.

Дами и господа, ние живеем в тоталитарна държава, колкото и да не го разбираме. В тази държава ние не може да говорим очевадните неща свободно, а се налага да ги навираме под килима, както се казва. Ние трябва да си затваряме очите пред всички несправедливости на този фалшив строй и да си траем, понеже говоренето на истината не е властоугодна.

Осъществява се цензура с всички възможни средства за оказване на натиск, репресиране и заплахи. В днешно време властимащите наричат истината – реч на омразата. Всяко нещо, което се каже и не е угодно за тях, го заклеймяват като най-голямото зло. Това може само да значи, че ние се намираме в извънредна ситуация, където лъжата доминира над държавата и ни кара да живеем в един фалшив строй.

Битката с така наречените „европейски ценности“ навлиза в своята гореща фаза. Властимащите я губят в налагането на тези фалшиви ценности и затова тяхната брутална намеса чрез упражняване на цензура и всякакъв вид репресии става все по осезаема. Те няма да е спечелят тази битка и те много добре го знаят. Тяхната кауза ще претърпи пълен провал, понеже всяка форма на насилствено налагане, на каквито и да е ценности е обречена, исторически доказано.

Константин Петков