Задържаха 29 мигранти в товарен влак на Централна гара в София

Специализирана полицейска акция бе проведена в неделя вечер от служители на СДВР в района на Централна гара – София.

В хода ѝ, във вагон на товарен влак, са открити 29 чужди граждани- 14 жени, 6 деца и 9 мъже, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията е предприета веднага след подаден сигнал на тел. 112 за лица със съмнително поведение.

По първоначални данни задържаните са граждани на Сирия, били са без документи за самоличност. Те са задържани в арестите на столичните районни управления, в добро здравословно състояние са. Предстоят беседи с тях, ще се установява и дали са преминали нелегално границата ни или са със статут у нас и са искали да напуснат.

„По първоначални данни лицата са без документи за самоличност, от сирийски произход. Открити са в товарен вагон, който е запечатан, но отгоре брезентът е срязан“, разказа на брифинг късно снощи директорът на СДВР старши-комисар Ивайло Иванов и обясни, че влакът е пътувал от Турция към Австрия.

С цел избягването на инциденти – за да не се образува волтова дъга, за известно време беше спряно електричеството по контактната мрежа, което предизвика закъснение на влаковете от близо два часа.

Ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че от началото на годината има три случая на задържани във влак, предишни години те са били много повече.

„Благодарение на постигнат добър синхрон между МВР и БДЖ, от началото на тази година драстично намаляха подобни инциденти“, добави и Любомир Илиев от БДЖ.

Източник: КРОСС