Задържаха майката на убитото момиченце в Момчилград

След прекараните 24 часа в полицията, вече тече 72-часовото прокурорско задържане на майката на убитото 7-годишно момиченце Дамла – Садет Муса.

Почти сигурно е, че след това прокуратурата ще поиска от съда да наложи постоянната мярка

„Задържане под стража“ на жената, която твърди, че в неделя около 7.30 часа открила трупа на дъщеря си, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на осведомени източници.

Припомняме, че снощи около 22.00 часа Садет Муса била прегледана от лекар в Спешното отделение, след която са я задържали.

До 4.00 часа е продължил нейният разпит. На въпросите на разследващите отговаряла и друга жена.

Според криминалисти 7-годишното момиченце, което бе открито убито в дома си в Момчилград, е удушено чрез притискане на устата и носа, а след това устните й били залепени с тиксо. По телцето на момиченцето не са открити други следи от насилие.

Основната версия на МВР е, че детето е било убито от жена, част от семейството. Сигнал за трупа е подала майка й Садет Муса, след като се прибрала от работа. „Вътре нищо не беше докоснато, не е ровено, не беше разхвърляно, все едно някой просто се е прибрал вкъщи“.

Медици са категорични, че малкото момиченце е била удушена, като някой е притискал устата и ръцете и с ръце. „До момента в практиката ни няма случай на извършител-мъж, който да души по този начин“, обясняват те. Затова основната версия е, че тя е удушена от жена“, коментираха психолози от МВР.

Източник: Епицентър.бг