Захариева: Коалицията е много стабилна и вотът на недоверие няма да мине

Всеки един от министрите ходи с разписана оставка в джоба си.

Питайте Бисер Петков и Валентин Радев или премиера Бойко Борисов за оставките.

Всяко една тема се използва от опозицията за политически атаки.

Не мисля, че някой министър ще бъде сменен под натиска на БСП. Коалицията е стабилна и вотът на недоверие няма да мине. Пак ще кажа, че трябва да питате министър-председателя за оставките. Искам да използвам възможността да му честитя рождения ден. Днес той е на много важно посещение в Израел и ще празнува там, пише novini.bg.

Това обяви в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. „Ние подкрепяме името на Република Македония. Името не трябва да води до териториални претенции. Този въпрос сме го поставили много отдавна. С Република Македония сме подписали договор за добросъседство. Виждате, че сега заедно празнуваме 24 май, нещо което беше немислимо до преди 7-8 месеца. Естествено, че бяхме информирани за преговорите между Гърция и Република Македония. Имахме информация и от двете страни. Република Северна Македония е много по-добро име от Илинденска Македония. Не съм запозната все още с пълния текст на договора между Гърция и Македония“, разкри още тя.

„Външно министерство се опитва да окаже помощ по темата за отнетите деца в Норвегия. За стжаление по единия казус няма какво да направим, защото майката се отказала от българското си гражданство, когато се е оженила за норвежец. Децата също нямат българско гражданство. Получихме запитване от норвежкото външно министерство като какви се интересуваме от темата, защото това са само норвежки граждани. Искам да призова всички родители, когато назрее такъв казус веднага да потърсят помощ и съвет от МВнР. Разговаряхме с норвежките колеги. Искам да заявя, че тези отнемания не са тенденциозни. С Норвегия сме много различни. Там детето не се счита за собственост на родителите, а за пълноправен член. Всички трябва да са запознати със законите там. Пак ще кажа, че тези отнемания не са насочени само към децата от смесени бракове. Да, повечето отнети деца са от смесени бракове, но има и много отнети норвежки деца“, обяви Захариева.

Източник: Petel.bg