Захариева не си пие хапчетата: Коалицията била стабилна, в МВР „всичко е точно“ и европредседателството е успешно!

Екатерина Захариева, за тези, които са объркани коя е, тя в момента е външен министър, след поредицата „роли“, които изпълняваше.

Захариева, която се появи с нова прическа в БТВ, бълваше нелепица след нелепица, като започнем от това, че в МВР няма никакви проблеми и „всичко е точно“, до това, че нямало повод за бутане на Кабинета Борисов 3.

„Вотът на недоверие на БСП няма да бъде успешен, коалицията е стабилна”, коментира министърът на външните работи и вицепремиер Екатерина Захариева.

Вчера от партията на Корнелия Нинова обявиха, че готвят вот на недоверие на тема сигурност. Според тях е редно след убийството на беглеца Владимир Пелов вътрешният министър Валентин Радев да подаде оставка.

По думите ѝ от левицата искат вот на недоверие във всеки един момент с цел да се отклони вниманието от успехите на България по време на европредседателството.

Всеки един от министрите би трябвало да е готов да си тръгне ако се счита изчерпан или премиерът реши, че не се е справил. За съжаление всеки един случай се използва за политически атаки – не беше приятно нито бягството, нито последвалото убийство на Владимир Пелов, но реформи в системата на МВР се правят”, коментира Захариева.

По повод приетата и след това отхвърлена оставка на социалния министър Бисер Петков, Захариева коментира, че законът за хората с увреждания е внесен, като до петък ще се правят изчисления и оценка дали ще е от полза на хората с увреждания.

На въпрос дали след края на европейското председателство се готвят рокади във властта, Захариева коментира, че само премиерът Бойко Борисов може да отговори на този въпрос.

Източник: Bnews.bg