Захариева за подслушванията: Да покажат доказателства, иначе е само хибридка по руски учебник от Сталинско време

Това е първият случай, в който служебен кабинет си позволява да кадрува в службите на ДАНС.

Явно е, че се цели да се овладеят всички силови служби, което лично мен ме притеснява.

Това са хора, които получиха поздравления отвсякъде, защото прекъснаха руската шпионска мрежа, а у нас служебното правителство ги смени.

Такова мнение изказа в студиото на „Лице в лице“ по bTV бившият вицепремиер и външен министър на страната Екатерина Захариева.

,,Нямам представа защо си е взел отпуск началникът на ДАНС. Но въпреки всичко той се яви пред премиера, който му дължеше най-малкото разговор, но не съм учудена от тези действия. Имам същите съмнения като Борисов, че основният мотив е твърде активната работа на ДАНС по разкриването на шпионите на територията на България“, допълни Захариева.

Не може служебен кабинет да сменя шефовете на службите, за областните управители е разбираемо. Но шефове на служби, на Митници, на приходни агенции… това не е работа на служебния кабинет. Дори да са намерили текст в закона, не е морално служебното правителство да пипа служби, които са свързани с националната сигурност. Основната задача на служебнтия кабинет е да организира изборите, за да има доверие у тях, и да продължи да предоставя административни услуги за гражданите и бизнеса, коментира още бившият вицепремиер.

,,Определено това е реваншизъм. Очевидно се целят две неща – първо, да се сложат хора, които няма повече да разкриват шпионски мрежи у нас, и втората цел – овладяване на силовите служби от служебното правителство или от президента“, смята Екатерина Захариева.

Не се страхуваме от никаква ревизия и силно се надявам, щом имат твърдения, да извадят доказателства. Вътрешния министър, като има информация, че е бил подслушван, да я покаже на обществото, а не да хвърля партенки и фалшиви новини по медиите. Това бе една хибридка по руски учебник от Сталинско време, отбеляза в заключение Захариева.

Източник: Novini.bg