Захарова към България: Спрете лова на вещици. Нанасяте вреда на националните си интереси

Захарова се обърна с предупреждение към България.

Русия си запазва правото на реципрочни мерки в отговор на изгонването на двама руски дипломати от България.

Това се посочва в официално изявление на говорителя на руското министерство на външните работи Мария Захарова, предаде БНР.

Мария Захарова припомня, че българските власти предприемат такъв демарш за пети път през последната година и половина и отново без да предоставят никакви доказателства. По думите ѝ тези действия са били предшествани от шумна кампания на прокуратурата в България по разобличаването в държавните силови структури на група лица, които уж работели за Русия.

Така, в съответствие с добре известния сценарий, е била подготвена почвата за изгонването на нашите дипломати, казва още Захарова. Тя подчертава, че поредната ескалация на антируската „шпиономания“ в България рецидивира в навечерието на парламентарните избори на 4 април и на фона на изблика на русофобия на Запад, преди всичко в Съединените щати.

„Отново призоваваме официална София да прекрати участието си в „лова на вещици“, нанасяйки вреда на националните интереси на самата България. Крайно време е да се върнем към конструктивния двустранен дневен ред, който е много по-естествен за руско-българските отношения“, заявява Захарова.

Източник: Petel.bg