Заключиха семейство, не били с маски в магазин

Незаконен граждански арест.

Така определя ситуацията мъж от Сливен, който е бил заключен в магазин, заради това, че не носил маска.

Служителите на магазина споделят, че заради страх от глоби и липса на охрана като в големите вериги, се налага постоянно да влизат в обяснителен режим с клиентите си. До ситуацията се стига, след като Николай и неговото семейство влизат в магазин. Той е без маска.

„Цялата случка е, че бяхме с малкия и жена ми по центъра, направихме си разходката, жена ми се сети, че трябва да вземе нещо от магазина. Минахме от там. Малкият влезе с нея, аз влязох вътре да го издърпам да стане по-бързо просто, за да не бяга в магазина, при което една от служителките вътре ми се развика „Сложете си маската“, разказа Николай Георгиев.

„Колежката му е направила забележка, съответно той я игнорира и продължава да влиза в магазина. Тя звъни на звънеца. Отивам аз, виждам го, и му казвам: „Може да влезете или само ако сте с маска, или да излезете“. Видях че няма да се случат нещата, а не мога да си позВоля да оставя хора да влизат без маски. Трябва да взема някакво отношение и затова се наложи да извикам полиция. Той дори беше съгласен и каза: „Извикай ги да видя дали полицаите знаят законите“. И аз ги извиках“, посочи пред Нова телевизия управителката на магазина.

Служителите в магазина споделят, че заради изискването клиентите да са с маски работата им се удвоява.

Източник: Novini.bg