Защо да спазвам законите, когато Борисов и Марешки, които се държат, като негодници, не ги спазват?

Цял ден се чудя на арогантната, цинична и необяснима глупост на Марешки да си признае публично, че е давал подкупи. Глупостта му, естествено, няма да инициира каквито и да е действия от страна на прокуратурата, ЦИК и останалите правоохранителни и регулационни органи, служби (в т. ч. ДАНС, БОРКОР, съветникът по борба с корупцията на бившия премиер – Я. Янев и т. н.).

Това бездействие и безхаберие на тия органи и организации нито е за първи,, нито ще е за последен път. И за пореден път се сещам за т. н. „политик“ Сидеров, който също така публично си призна, че „командировките“ му в екзотични страни в компанията на други депутатки и депутати са финансирани от негови приятели, на които той в качеството си на депутат е вършил някакви услуги.

Т. е. той публично си призна, че е извършил съставомерното деяние „търговия с власт и влияние“, описано в НК, където се посочва до колко години лишаване от свобода се предвижда при такова деяние.

Марешки и Сидеров са аверса и реверса на монетата „Корупция“.

Навсякъде по света има корупция – по-голяма или по-малка, в зависимост от степента на спазване на законите. Никъде по света няма държава, в която двама души – единият политик, а другият с претенцията и намерението да стане политик, открито и публично да обявяват своите криминални зависмости и от това да не следва абсолютно нищо.

Никъде по света няма държава, в която премиерът публично да нарушава правилата и сам да си кара служебния джип, а и да вози чуждестранни премиери, нарушавайки закона.

И аз си задавам резонния въпрос: ЗАЩО ДА СПАЗВАМ ЗАКОНИТЕ И ПРАВИЛАТА, КОГАТО БОРИСОВ, МАРЕШКИ, СИДЕРОВ И ОЩЕ ДЕСЕТКИ НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ УПРАВНИЦИ, КОИТО СЕ ДЪРЖАТ КАТО НЕГОДНИЦИ, НЕ ГИ СПАЗВАТ?

Любо Кольовски, Фейсбук