Защо корупцията е обхванала цялата държавна машина?

Защо властта е толкова безпомощна в борбата срещу кражбите?

Защо корупцията се превърна в обществено зло номер едно?

Туморът, който разяжда държавата е основната тема на предаването „Не се страхувай“ с Васил Василев довечера.

Защо корупцията е обхванала така цялата държавна машина? Резултат от противодействието на корупцията няма, защото няма противодействие, смята водещият.

Анализ на резултатите от днешния Консултативния съвет за национална сигурност от Василев и от Сашо Диков, който довечера ще бъде гост на предаването.

Пактът „Макрон“ ще има за България същия ефект като закриването на блоковете на „Козлодуй“, твърди Василев. И в двата случая Европа печели от това, че губи България. Видяха в слепия едно око и него решиха да извадят! Защо правителството и евродепутатите проспаха или пропуснаха да реагират своевременно на новия жесток удар върху държавата и обществото. Неволно или нарочно? И как България трябва да реагира, ако антибългарският пакт бъде наложен.

Какъв ще е ефектът от предложението на Доналд Тръмп Съединените щати, Русия и Китай да се съберат на едно място и да се разберат за намаляване на военните разходи? Дали това предложение се дължи на здравия разум, на укрепването на позициите на американския президент във вътрешнополитически план или на страха от новите руски оръжейни системи? И какво бъдеще може да очаква НАТО, ако трите велики сили постигнат разбирателство за намаляване на опасността от война?

„Не се страхувай“ с Васил Василев, довечера, 20.00, ТВ Евроком.