Защо не носенето на отговорност от страна на депутатите, е узаконено със закон?

Депутатите ще получат 143 млн. лв. от субсидии

Днес си направих труда да преброя на глас колко от така наречените депутати са ми познати като имена, не като политици, не като хора, а като имена!!!

Има няма оказва се, че около 40 имена са ми познати от така наречените депутати, като имена. Говоря за всички парламентарно представени групи.

Някои са ми познати повече от глупостите, които са бълвали през годините, други са ми станали известни с изцепките си в публичното пространство. Един двама, защото са говорили нещо смислено, но повечето са ми известни, защото съм ги видял по телевизора…

И се замислих, тези хора какви политици са?

Как така всеки законопроект и закон се внася от парламентарна група и се приема от парламентарни комисии и се гледа от парламентарно представени партии и се приема пак от такива…

Ще ми кажете, ама тук е Парламентарна Република.. е да ама Не….

Как за един закон не чух имената на вносителите или на приелите го, вътре от трибуната на народното събрание, а винаги се налага някоя медия да ги показва публично.

Как така всеобщото не носене на отговорност от страна на депутатите, е узаконено със закон?

Как така стана, че за решенията си те депутатите, когато решават от името на всички хора, не носят персонална отговорност?

И защо?

Как го позволихме всичко това?

И най – вече докога ще търпим?

И докато се чудих, колко от депутатите са ми познати като имена, се зачудих какво пък са работили преди да станат депутати?

Е някои се оказват потомствени политици по наследство…

Още да си говорим ли, за Парламентарна Република България?!

Задавали ли сте въпроса:

– на вас, колко Депутата са ви познати поне като имена?

Атанас Калев, Национален Протест срещу безобразията в България