Защо няма да гласувам за вас

Ще започна с Ивайло Калфин, Татяна Дончева и Трайчо Трайков. За никого от тях няма да гласувам, научавайки за „пищната“ им среща в хотел „Хаят“ с Цветан Василев, който още не ни е убедил, че не е крадец и мошеник. Няма да дам гласа си за Калфин, който се подигра и излъга пенсионерската армия, че ще има пенсии „от по над 1000 лв. заради увеличението на възрастта”. И понеже чудесно „оправи” социалната политика и дереджето на пенсионерите, дай сега пък президент да става, че да „дооправи“ хууубаво държавата ни. Няма да гласувам и за седянкаджията Орешарски, който пред цяла България показа негативното си отношение към българските учители. Ще зачеркна от списъка на кандидатите и всички онези, които през последните 25 години само лаеха и сипеха лъжи, а не направиха нищо да върнат сигурността, реда и законността в България. Няма да гласувам за кандидати, които допускат издръжката на един бежанец да е 1200 лв., на един затворник – 1300 лв., а един пенсионер да преживява с пенсийка от 150-240 лв.

Цинизмът на българските управляващи стигна дотам една пенсионирана учителка с 40 г. стаж да получи пенсия от 141.92 лв. Твърде далеч от 300 лв. и много, много далеч от прага на бедността 600 лв. Може би трябваше да лежа, нищо да не работя, да крада, та да вляза в затвора, белким там при тия 1300 лв. да мога да спестя някоя бяла пара за черни дни.

Днес се питам за кой български политик бих гласувала? За онзи, който направи минималната пенсия в България 500 лв. и подобри хала на народа ! 3а онзи, който намери смелост и тикне в затворите 60 000 тарикати, участвали в криминалната приватизация. Ще гласувам за този човек и, дай Боже, такъв да се намери.

Валерия Стефанова, Ретро.бг