Заведения финтират Валери Симеонов със „смяна на професията“, но в „Бедрум“ едва не го ступали

Полицаи и диджеи заиграха на котка и мишка по морето. След нощните акции по дискотеките в Слънчев бряг, които доведоха до конфискуване на уредбите на „Оксижен“ и арест на DJ Станчо в „Бедрум“, певци и музиканти по заведенията правят всичко възможно, за да не застанат на мушката на вицепремиера Валери Симеонов, пише тази сутрин „Стандарт“.

Всяка вечер след полунощ патрулки с полицаи и инспектори плъзват по улиците на Слънчев бряг, Несебър и Приморско. Щом видят, че униформените се приближават към заведенията, пред смаяните погледи на гостите изпълнителите хвърлят микрофоните и сядат на масите, маскирайки се на клиенти.

Като премине патрулката, диджеите отново сядат зад пулта, а певците продължават изпълнението си. Криеницата продължава докато по заведенията има хора. Клиенти обаче са недоволни, тъй като програмата прекъсва без предупреждение. „Поздравявам жена си с любимата й песен, певицата започва да пее и изведнъж оставя микрофона, сяда до мен и ми казва „наздраве“. Е, това на какво прилича!“, възмущава се недоволен клиент на заведение в Слънчев бряг.

Младежите по морето пък масово се интересуват къде Валери Симеонов ще проверя заведения. „Обмисляме няколко варианта за реакция при евентуално посещение на вицепремиера – да му искаме оставката или да го поздравим с любима наша песен, а след това да платим глобата на заведението, за да може да си направим купона“, разказа 24-годишната Никол Иванова, която с компания от още 15 младежи почива на Слънчев бряг.

Възрастните туристи, които почиват в централната част на курорта, обаче са доволни от акциите. „Музиката вечер става непоносима, но е разбираемо, защото Слънчев бряг е пълен само с младежи. Повече тук не бихме почивали въпреки добрите оферти, които ни предложиха от туристическата агенция“, каза 69-годишната Йохане Клайн от Бат Кисинген, Германия, която идва на море в България повече от 11 години.

Вицепремиерът Валери Симеонов също е доволен от резултатите след акцията в „Бедрум“. „За първи път в неделя на горещия телефон в кабинета ми и на тел. 112 няма оплаквания за шума от заведенията на „Како бийч“, каза Симеонов в Бургас след поредната среща на Областния координационен съвет по туризъм, в който участва и Областна управа. Симеонов разясни, че дискотеките със силна музика уронват авторитета на туризма в България, а едва 10 % от туристите в Слънчев бряг са младежи, дошли да се забавляват. И е напълно неприемливо останалите 90 % да са облъчвани с брутален шум всяка вечер.

„Нормално е да викат „Оставка“. Това са хора, които са платили 20 лв. вход и 10 лв. за паркинг, на които им спираш музиката. Аз и на „Бузлуджа да бях, и там щяха да викат „Оставка“, коментира вицепремиерът реакцията на посетителите в „Бедрум“, след като в дискотеката нахлуха униформени.

Според него обаче по-интересно било да се коментират виковете „Селяни“. „Това ми прилича на разделение на столица и провинция. Ние сме бургазлии. Те викат и на вицепремиера „селяни“, и на вас, и на полицията – един вид, кои сте вие, че ни разваляте купона на нас, дошлите от столицата“, заяви Симеонов. И призова медиите да обърнат внимание на групичката скандиращи „как изглеждат и как са облечени“.

Вицепремиерът разкри, че при втория опит за изземване на техниката в „Бедрум“ е можело да се стигне до физическа разправа, но разумно отстъпил пред „хора, употребили алкохол и може би нещо друго“, въпреки че бил придружаван от 7 полицаи. На изпроводяк обаче се чули и възгласи „Българи, юнаци“.

Акциите на Сименов предизвикаха и лавина от колажи в мрежата (на снимката), които не спират вече три дни.

Източник: БЛИЦ