Здравната система е сбъркана тотално от 1997 година насам. Превърнахме я изцяло в печалбарство

Здравната система е сбъркана тотално от 1997 година насам.

Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ.

Какво им беше на поликлиниките, защо трябваше да се премахнат?, попита той.

Превърнахме здравната система изцяло в печалбарство, каза Сидеров.

Защо има здравна каса, какво прави тя. Това е една институция с огромна администрация, смята още Сидеров.

„Системата на здравеопазване е сбъркана тотално. Държавата трябва да се грижи за здравето, а ние превърнахме здравната систeма изцяло в комерсиална дейност“, бяха точните думи на лидера на „Атака“ и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров в ефира на БНТ.

По думите му трябва да се помисли за радикална промяна на тази система. Размножаването на касите ще доведе до по-голяма финансова тежест за българите, каза Сидеров.

Той е на мнение, че социална политика трябва да има.

„Задавам радикалния въпрос-какво прави Здравната каса, защо има Здравна каса? Парите, които събираме за здраве отиват в една институция, какво се случва там с парите ни – отиват в частни ръце“, попита той.

По думите му, министърът на здравеопазването се опитва да направи подобрения в тотално сбъркана система.

„Сегашният министър е финансист и той подхожда мениджърски, да спре източването“, каза още той и добави, че Ананиев е успешен министър.

„Не може болницата да е търговско дружество. Нашите пари отиват в държавата, в Здравната каса, а и след това отиват в частна фирма. Нима доставката на лекарства не може да се извършва от Здравно министерство“, коментира Сидеров.

Сидеров отговори и на въпроси, свързани с вота на недоверие, който БСП обяви, че ще внесе.

„Не е ясно какво искат с този вот на недоверие БСП, освен че решават вътрешно-партийни въпроси“, заяви той.

„БСП изпреварват събитията, те дори още не са видели какво предлага Ананиев, за да искат вот. Вотът, разбира се, няма да мине“, е оценката на Сидеров.

В разговора се засегна и темата Македония.

„В Македония има геополитически слъсък. Цялото бързане да стане член на НАТО е част от геополитическата игра между САЩ и Русия и винаги съм съветвал да има балансирано отношение. САЩ иска да отреже влиянието на Русия на Балканите, Русия иска това да продължи и се сблъскват в малката Македония. Нашата позиция не трябва да е пасивна, но не трябва и да е пресилена“, заяви лидерът на „Атака“ и отново припомни своята идея да се добави анекс към Договора за приятелство.

Според него, е правилно да се помага на Македония.

„Македонското правителство ще каже дали ще послуша съветите на Москва, никой не може да им каже насила. Но сега ще се види доколко претенциите им за суверенитет са истински. Това ще бъде изпит за македонското правителство“, бе изводът на лидера на „Атака“.

Източник: Епицентър.бг