Зеленски: Колкото повече Путин се страхува от бунтове, толкова повече ще се страхува от мен

„Историята показва, че неуспешните агресивни действия винаги правят диктатурите слаби.“.

Това заяви украинският президент, Володимир Зеленски, по време на обръщение към участниците в заседанието на Европейския съвет, в което участваха лидерите на страните членки на ЕС и европейските институции.

„Всъщност това е, което виждаме в Русия сега – виждаме тяхната слабост, от която се нуждаем. Колкото по-слаба е бъде Русия и колкото повече нейните господари се страхуват от бунтове, толкова повече ще се страхуват от вас и мен, свободния свят.

Слабостта на Русия ще ѝ даде основания да бъде безопасна за другите и нейното поражение ще реши проблема на тази война.

Важно е да не спираме до санкциите. Колкото по-малко паузи има, толкова по-малко Русия ще се адаптира към натиска върху нея и толкова по-малко ще измисля начини да заобиколи санкциите.

Благодаря ви, че 11-ият пакет от санкции обръща внимание на усилията на Русия да заобикаля санкциите чрез трети държави и това внимание трябва да бъде засилено в 12-ия пакет от санкции на ЕС.

Ако солидарността продължи да работи, ако нашата сигурност и икономическо сътрудничество не бъдат нарушени от изкуствени и незаконни ограничения, ако дългосрочните и принципни решения на Европа продължат да дават сигнали на света, че Европа вярва в мира, тогава тази война определено няма да продължи. Мирът няма алтернатива. Следователно максималното единство в Европа няма алтернатива.“, публикува в своя „Телеграм“ канал, украинският президент.

Източник: Факти