Жена на 58 г., тежаща 33 кг., която не е яла с дни търси помощ

Представям ви Марияна.

На 58 години, тежаща 33 килограма.

Забравена. Самотна. Изоставена на 6тия етаж на жилищен блок в гр. Тервел. Марияна ме потърси на страницата ми. Не беше яла с дни. Още мисля за това.

В неделя й занесох супа. Мира не ми даваше, че докато мога да ям каквото поискам, човек, който ме е помолил, гладува, а куриерът „объркал пратката“ не проявява никаква емпатия, че става дума за болен човек, „бил затворил“. Вчера тя ми писа да ми благодари, че след като получи пратката си с храни, е щастлива, че всеки ден хапва…по една филийка с лютеничка.

Марияна е с тежка остепороза. Не е излизала от дома си с месеци. Защото няма кой да я изведе. Няма ТЕЛК, защото няма кой да я заведе на лекар. Прехранва се с варени картофи и обикновени бисквити. Не може да работи, да готви, да чисти, защото е с проходилка, костите й се чупят.

Ще се грижа за Марияна, но моля ви, ако има хора наблизо, изведете Марияна на въздух, сгответе й една супа, проветрете мухлясалото жилище. Защото тя не може сама. Защото е затворник в собствения си дом и тяло. Марияна нарича леглото си ковчег.

Когато затворих вратата и си тръгнах, пред асансьора, чух как вие от болка между тези стени. Затова, ако има Хора наблизо, моля да й помогнат. Филия с лютеничка, добра дума, прегръдка, усмивка…Много имаме, а колко даваме… Много малко трябва. Обещавам тези дни да излъча и видео с Марияна, но си признавам, че вътрешно още преработвам и се опитвам да си обясня случващото се и се питам какви сме всъщност ние хората, добри или лоши и защо така сме се изгубили в света на материалното и виртуалното, защо сме така самовлюбени, нарцистични, жестоки, безмилостни, безразлични, безлични, устремени само в трупане на пари, на власт, да мъстим, да вредим…Защо…?!? А и явно интернетът ми, там където съм и всички преяждат на шведската маса, е слаб за да изрази силното послание на нейните думи.

Телефон за връзка с Марияна 0899091242

Адвокат Петър Николов, Фейсбук